Organisatie

Stater Belgium maakt deel uit van de Stater groep, de grootste hypothecaire dienstverlener in Nederland die met zijn unieke hypotheeksysteem ruim veertig procent van alle hypotheken in Nederland ondersteunt.

Wie we zijn

Waar onze geldverstrekkers en banken hypotheken verstrekken, verzorgt Stater de volledige backoffice. Met de inzet van onze geavanceerde digitale services en gestroomlijnde processen zijn wij de ideale partner op de hypotheekmarkt. Met het ISO/IEC 27001 certificaat, in combinatie met de hoogste Fitch rating (RPS1-) in Europa, voldoen onze diensten en producten aan de hoogste internationale normen op het gebied van informatieveiligheid en security. Een belangrijk gegeven voor geldverstrekker en consument.

None

Partners

Over Infosys BPM

Infosys is meerderheidsaandeelhouder (75%) van Stater en internationaal speler op het gebied van digitale services. Hun Core Business is Business Process Management (BPM) en Information Technology (IT). Het hoofdkantoor staat in India en het bedrijf telt meer dan 220.000 medewerkers. Infosys is actief in meer dan 30 landen.

Over ABN AMRO Bank

ABN AMRO Bank is minderheidsaandeelhouder van Stater, en is een van de grootbanken. Hoewel hypotheekadministratie geen kernactiviteit is, is het verstrekken van hypotheken dat wel. De bank is dan ook een belangrijke klant én strategisch aandeelhouder (25%) van Stater.

None

Geschiedenis

Stater Belgium nv werd op 29 december 2000 opgericht als resultaat van een akkoord tussen Stater N.V. en het Centraal Bureau voor Hypothecair Krediet (CBHK).

Inmiddels is Stater Belgium nv naast de activiteiten inzake de hypothecaire leningen ook actief in het kader van consumentenkredieten.

None